Circulair Werk(t) regio Hasselt


De hub van Hasselt bestaat uit 14 partners en vertrekt vanuit een dubbele beweging: regulier gaat sociaal en sociaal gaat regulier. Ze zet dus expertise van zowel reguliere als sociale organisaties in om daarmee een wisselwerking uit te bouwen. De hub van Hasselt focust op horeca en catering, mode en design en logistiek en herstel en zet daarvoor in op drie domeinen:

  • Een draagvlak bouwen voor de hub en deze als matchmaker verbinden met de regio en haar relevante netwerken door gepersonaliseerde communicatie en sensibilisering. Dat alles aan de hand van nieuwsbrieven en social media posts.

  • Een leer- en doelab organiseren waar opportuniteiten uitgewerkt worden in concrete businesscases. Daarnaast zullen bedrijven op vaste inloopmomenten hun circulair idee kunnen aftoetsen en zal de hub zelf organisatieprocessen van de 30 geselecteerde ondernemingen opvolgen met individuele bedrijfsbezoeken en -screenings.

  • Een kenniscentrum oprichten dat relevante data verzamelt en de geleerde lessen capteert en verwerkt naar een communicatie die ruim verspreid zal worden.

Partners

Wie?

Rol?

Inhoud?

Stad Hasselt

Partner

Staat in voor communicatie en netwerkverbinding en heeft de rol van facilitator en van aanspreekpunt voor ESF.

37 graden

Partner

Een onderneming die instaat voor business development, reguliere en sociale economie verbinden en de verankering van de hub.

Vzw Springplank

Partner

Een maatwerkbedrijf dat sociale economie ontsluit naar de hub, circulaire idee├źn binnen sociale economie verduurzaamt en doelgroepmedewerkers betrekt.

Hogeschool UCLL

Partner

Kennisinstelling die leerlessen capteert, ondersteunt bij business-en verdienmodellen, samenwerkt met onderwijs en bijdraagt aan de verduurzaming van de hub.

LUCA School of Arts

Partner

Delen kennis en ervaring circulaire hub, aanbrengen testcases, circulair-en ondernemersnetwerk, duurzame verankering

website

Bezoek website