CICO HUB

South-West Flanders is known as the manufacturing region in Belgium.


CICO HUB is een samenwerking van Designregio Kortrijk vzw, Voka West-Vlaanderen, Leiedal/W13, Howest en WAAK BW vzw.

Een derde van alle Belgische productiebedrijven bevindt zich in een straal van 30 kilometer rond de stad Kortrijk. Daarom wil CICO HUB laten zien dat circulaire economie oplossingen biedt in de zoektocht naar duurzamere manieren om met beschikbare materialen en grondstoffen om te gaan, om CO2-uitstoot te verminderen en om bedrijfsafval sterk te reduceren. De hub wil bedrijven leren hoe ze hun afval kunnen gebruiken als basis voor nieuwe producten en daarbij extra werkgelegenheid creƫren in sociale economie, bedrijfsafval valoriseren en bewustzijn rond circulariteit vergroten.

Toch heerst er nog onzekerheid over de manier waarop die bedrijven duurzamer te werk kunnen gaan. Bedrijven stellen zich vaak nog heel wat vragen rond de praktische aanpak, winstgevende businessmodellen en wetgeving. CICO HUB helpt hen daarbij door verschillende partijen samen te brengen en een netwerk uit te bouwen om grensoverschrijdende materiaalstromen en kennis in te delen. Daarom organiseerden de partners al verschillende (digitale) events en opleidingen.

Voor de realisatie van circulaire projecten werkt de hub nauw samen met maatwerkbedrijven in de regio en via de Open Makerspace Budalab en social media betrekt de hub ook lokale creatieve burgers.

website

Bezoek website

adres
Grote Markt 54
8500 Kortrijk

extra
Voka website