De Keet

Link between circular and social entrepreneurship


De Keet is de hub van regio Aalst. Ze is ontstaan uit een samenwerking tussen Stad Aalst, OCMW Aalst, Provincie Oost-Vlaanderen, Bedrijvencentrum De Punt, The Circular Hub, Kringwinkel Stroom vzw, Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen vzw en HoGent.

De werking spreidt zich uit over de acht steden en gemeenten binnen ‘HANDEL Samen en Sociaal’ (Haaltert, Herzele, Aalst, Ninove, Denderleeuw, Erpe-Mere, Lede en Sint-Lievens-Houtem). De Keet organiseert zelf informerende, ondersteunende en activerende activiteiten en roept haar partners op om hetzelfde te doen. In de regio bestaan al verschillende netwerken voor ondernemers en maatwerkbedrijven, maar De Keet wil hen samenbrengen door activiteiten te organiseren, waarna ze kunnen verder bouwen op elkaars expertise.

Deze hub werkt vooral rond professionele kledij, witgoed en elektro, ICT-materiaal, meubilair en optioneel ook verpakkingen. Door in te zetten op de koopkracht van publieke en private organisaties wil de hub circulaire businessmodellen opzetten. Om uitdagingen en onzekerheden op te lossen, is CO:KEET opgericht, een circulair acceleratieprogramma dat zich richt tot startups, sociale-economiebedrijven, grote gevestigde bedrijven en andere actoren. In het kader van dat programma organiseert de hub onder andere een regionale hackaton om oplossingen te vinden voor grote economische uitdagingen.

https://aalst.be/sociale-economie/de-keet-geeft-circulaire-economie-een-boost-in-regio-aalst

https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/de-keet-geeft-circulaire-economie-een-boost-in-regio-aalst/?utm_source=MIO&utm_medium=nieuwsbrief&utm_campaign=daily

website

Bezoek website

adres
De Gendarmerie
Denderstraat 22
9300 Aalst