De Keet

Link between circular and social entrepreneurship


De Keet is de hub van regio Aalst. Ze is ontstaan uit een samenwerking tussen Stad Aalst, OCMW Aalst, Provincie Oost-Vlaanderen, Bedrijvencentrum De Punt, The Circular Hub, Kringwinkel Stroom vzw, Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen vzw en HoGent.

De werking spreidt zich uit over de acht steden en gemeenten binnen ‘HANDEL Samen en Sociaal’ (Haaltert, Herzele, Aalst, Ninove, Denderleeuw, Erpe-Mere, Lede en Sint-Lievens-Houtem). De Keet organiseert zelf informerende, ondersteunende en activerende activiteiten en roept haar partners op om hetzelfde te doen. In de regio bestaan al verschillende netwerken voor ondernemers en maatwerkbedrijven, maar De Keet wil hen samenbrengen door activiteiten te organiseren, waarna ze kunnen verder bouwen op elkaars expertise.

Deze hub werkt vooral rond professionele kledij, witgoed en elektro, ICT-materiaal, meubilair en optioneel ook verpakkingen. Door in te zetten op de koopkracht van publieke en private organisaties wil de hub circulaire businessmodellen opzetten. Om uitdagingen en onzekerheden op te lossen, is CO:KEET opgericht, een circulair acceleratieprogramma dat zich richt tot startups, sociale-economiebedrijven, grote gevestigde bedrijven en andere actoren. In het kader van dat programma organiseert de hub onder andere een regionale hackaton om oplossingen te vinden voor grote economische uitdagingen.

https://aalst.be/sociale-economie/de-keet-geeft-circulaire-economie-een-boost-in-regio-aalst

https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/de-keet-geeft-circulaire-economie-een-boost-in-regio-aalst/?utm_source=MIO&utm_medium=nieuwsbrief&utm_campaign=daily

Partners

Wie?

Rol?

Inhoud?

Stad Aalst

Promotor

Vertegenwoordigt de acht lokale besturen van HANDEL, neemt de leiding en zorgt voor een lokaal economisch netwerk.

OCMW Aalst – Project De Gendarmerie

Partner

Biedt onderdak aan de fysieke hub, bijvoorbeeld voor evenementen. De verbouwingen zullen op basis van circulaire strategieën gebeuren, waardoor dit gebouw een voorbeeldfunctie krijgt in circulair bouwen.

Provincie Oost-Vlaanderen

Partner

Stimuleert duurzaam ondernemen en sociaal ondernemerschap en brengt expertise en ondersteuning aan.

Bedrijvencentrum De Punt

Partner

Stimuleert sociale innovatie met een focus op sociale tewerkstelling. Ondersteunt en begeleidt sociale ondernemers.

The Circular Hub

Partner

Biedt een platform rond circulair ondernemerschap en wil ondernemingen en organisaties ondersteunen in hun transitie naar circulaire businessmodellen.

Kringwinkel Stroom vzw

Partner

Herstelt en hergebruikt textiel in een professioneel sorteer-centrum. Verkoopt, herstelt en verhuurt fietsen in De Fietserij.

Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen vzw

Partner

Heeft ervaring op het gebied van herstellen en hergebruiken en biedt input voor sociale economie.

HoGent – Research Centre for Sustainable Organizations

Partner

Meet de impact van De Keet en past daarvoor het model van de Theory of Change en een impact framework toe. Brengt materiaalstromen in kaart.

website

Bezoek website

adres
De Gendarmerie
Denderstraat 22
9300 Aalst