Circular Hub Brugge

Circular Hub Bruges is working on multiple tracks


Circular Hub Brugge is een samenwerking tussen Stad Brugge, SOBO vzw, Kringwinkel ‘Rad vzw, Mowi NV en Brug-IT vzw.

Deze hub werkt vooral rond ICT en Food. Om de omgeving te sensibiliseren zal de hub communiceren naar de bevolking en naar het brede bedrijfsleven in regio Brugge. Ongeveer om de twee maanden wil de hub ondernemers en stakeholders uit de regio connecteren om kennis en ervaring te delen, vraag en aanbod bekend te maken en de eerste hand te leggen aan nieuwe sociaal-circulaire samenwerkingen.

Met het programma The Circular Kickstart Brugge wil de hub circulaire starters laten kennismaken met sociale ondernemers uit de Brugse regio. Vanuit de hub wordt ook een onderdompelingsbad rond circulaire economie voor sociale ondernemers georganiseerd. De hub heeft ook als doel om binnen twee labosettings (ICT en food) te experimenteren en per sector minstens tot één nieuw product, dienst of opdracht te komen voor de maatwerkbedrijven SOBO en ’t Rad.

Partners

Wie?

Rol?

Inhoud?

Stad Brugge

Promotor

De dienst Werk & Ondernemen promoot ondernemerschap, trekt nieuwe bedrijven aan en ondersteunt ondernemers. Zij willen hen sensibiliseren en verbinden met andere partners in samenwerking met Werkkracht10 ILV (oa. Regierol sociale economie).

SOBO vzw en Kringwinkel ’t Rad vzw

Partner

Maatwerkbedrijven die personen met een afstand tot de arbeidsmarkt tewerkstellen. Bieden expertise binnen werk op maat en zoeken opdrachten voor hun doelgroep. Beide organisaties hebben ervaring met de creatie van economisch rendabele modellen in een sociaal-circulaire context.

Mowi NV

Partner

Een dynamische, duurzame onderneming in de visverwerking. Hun vis komt uit eigen, volledig geïntegreerde, verantwoorde zalmkweek.

Brug-IT vzw - Netwerk

Partner

Een netwerk van IT-bedrijven met een duurzaamheidsplan waarin circulaire en sociale economie centraal staan.

website

Bezoek website